Нашите приятели |
|
|
| Уроци за 1 курс | |
| | Автор | Съобщение |
---|
Sianna Green Преподавател по Аритмантика, Ръководител на Рейвънклоу
Брой мнения : 18 Join date : 11.07.2011 Age : 27
| Заглавие: Уроци за 1 курс Сря Юли 13, 2011 2:27 pm | |
| Тук ще пускам уроците за 1 курс.
| |
| | | Sianna Green Преподавател по Аритмантика, Ръководител на Рейвънклоу
Брой мнения : 18 Join date : 11.07.2011 Age : 27
| Заглавие: Re: Уроци за 1 курс Пон Авг 01, 2011 10:14 am | |
| Днес беше първия ми урок с първокурсниците. Притеснявах се, корема ми бе свит на топка. Въпреки, че получих подкрепа и всички ме уверяваха, че ще се справя бях напрегната. Наложих се да се успокоя и решително влязох в стаята. Усмихнах се дружелюбно и поздравих учениците: -Добро утро! Те ме гледаха стреснато и реших да поразчупя обстановката като рекох шеговито: -Не съм толкова страшно. Седнете. Седнах на бюрото и започнах да разлиствам дневникът с имената. В този момент във класната стая влетя още един първокурсник. Беше уплашен за закъснението и започна да заеква, но го прекъснах като му казах мило, а после се обърнах към целия клас този път по-сериозно: -Влез и остани, но искам да знаете, че държа на точността и не искам да закъснявате за часовете ми. Не искам да бъда строга, но трябва да идвате навреме. Станах от бюрото и застанах права пред децата. -Аритмантиката е важна наука. Не я подценявате. Знам, че повечето си мислите, че е ненужна, че да смяташ и да боравиш с числата е само губене на нерви и време, но е е така. И мисля много скоро да ви убедя в това. Аритмантиката е наука, която изучава числата, техните свойства и смисъл, тяхното предназначение. Мъгълите я наричат Математика. Трябва да можете да смятате, защото ще ви се налага постоянно и навсякъде по различни причини. Можеш да пресметнеш времето си, за да не закъсняваш-тук леко намигнах на закъснелия първокурсник и той се изчерви-или да знаеш колко време би ти отнело да отидеш и да се върнеш от някъде. С тази наука можеш дори да пресметнеш заклинанията, под какъв ъгъл, кога и как ще подействат върху противника. Аритмантиката е много разпространена, защото чрез нея всичко става по-лесно и достъпно.Не се тревожете, ако не я схванете веднага. Аз ще се погрижа да ви науча, но вие също трябва да положите усилие. След като казах уводните си думи продължих: -Това е за днес. Надявам се скоро да ви стане интересно.Довиждане-в същия миг звънецът би и учениците се изнизаха от стаята.
| |
| | | Хърмаяни Грейнджър Първокурсник
Брой мнения : 73 Join date : 19.05.2011
| Заглавие: Re: Уроци за 1 курс Съб Авг 27, 2011 4:20 pm | |
| Денят беше понеделник, а първият ни час беше Аритмантика. Бях разпитала и разбрала, че е свързана с числата и нещо подобно на предмета Математика, който изучавах в старото си мъгълско училище. Сигурно и тук щях да справям отлично, защото в мъгълското училище бях винаги първа по Математика. Е, веднъж бях и втора, защото с мама и татко бяхме ходили на концерт и не бях научила хубаво урока си за деление. Но, няма значение... Това бе в миналото, преди да разбера, че съм магьостница. Опа! Май се поувлякох. Влязох в просторният кабинет на професор Грийн, който бе озарен от приятна слънчева светлина, щруяща от лъснатите до блясък прозорци. В стаята нямаше почти никой, но няма и десет минути вече бе претъпкана с първокурстници. Скоро и преподаветелката ни дойде. Представях си някоя стара жена на 45-50 години, със сбръчкано лице, но разбрах че представите са били НАПЪЛНО грешни.Беше млада и красива, а косата и беше с приятен кафеникъв цвят и лек рус оттенък. Точно като моята коса, само че по-къдрава... Прекъснах мислите си за косите и станах права, както бяха постъпили и неколцина други. След като всички бяха станали, преподавателката се усмихна и каза да седнем. Спомена също и че не е страшна, защото някой от съокурстниците ми я гледаха едва ли не, изплашено. След едно непридвидено произшевствие, професор Грийн започна да обяснява за Аритмантиката. Аз естествено знаех всичко това, но все пак слушах с интерес думите и', защото бяха представени по различен начин от този в учебникът. Скоро часът свърши и аз хукнах към следващият си час. ПП-Знам че днес (27) е събота, но когато Сиана е писала урока е било понеделник. Също така искам да се извиня че чак сега писах, но просто досега нямах възможност да пиша.С други думи казано нямах интернет.
| |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: Уроци за 1 курс | |
| |
| | | | Уроци за 1 курс | |
|
Similar topics | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |