Harry Potter and Philosopher's stone
Добре дошли във Хогуортс, където всички потребители ще разиграем първата част от поредицата за Хари Потър.
Добре дошли във Хогуортс, където всички потребители ще разиграем първата част от поредицата за Хари Потър.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Welcome to Hogwarts

ИндексPortalПоследни снимкиТърсенеРегистрирайте сеВход
Top posters
Natalia Thompsen
Уроци за 1 курс  EmptyУроци за 1 курс  I_voting_barУроци за 1 курс  Empty 
Segundo Cernadas
Хърмаяни Грейнджър
Harry Potter
Рон Уизли
Белатрикс Лестранж
Ема Уотсън
Daniela Tamsan
Sianna Green
Мадам Хууч
Latest topics
» Общата стая
Уроци за 1 курс  EmptyЧет Сеп 15, 2011 5:08 pm by Harry Potter

» Търся си...
Уроци за 1 курс  EmptyВто Сеп 13, 2011 6:14 pm by Natalia Thompsen

» Разпределителния тест
Уроци за 1 курс  EmptyНед Сеп 11, 2011 4:15 pm by Melisa Domph

» Koй на кого отговаря
Уроци за 1 курс  EmptyСъб Сеп 10, 2011 7:22 pm by Natalia Thompsen

» Героите на пети курс
Уроци за 1 курс  EmptyСъб Сеп 10, 2011 7:20 pm by Natalia Thompsen

» Височайшата маса
Уроци за 1 курс  EmptyПет Сеп 09, 2011 6:42 pm by Natalia Thompsen

» Unheard and unseen. Unreal and strange. See it. Not that it is so beautiful.
Уроци за 1 курс  EmptyЧет Сеп 08, 2011 1:04 pm by Natalia Thompsen

» Меденото царство
Уроци за 1 курс  EmptyЧет Сеп 08, 2011 9:21 am by Daniela Tamsan

» Аватар+Сигнатура
Уроци за 1 курс  EmptyЧет Сеп 08, 2011 9:18 am by Daniela Tamsan

Нашите приятели
Уроци за 1 курс  212

Уроци за 1 курс

Go down 
2 posters
АвторСъобщение
Sianna Green
Преподавател по Аритмантика, Ръководител на Рейвънклоу
Sianna Green

Брой мнения : 18

Уроци за 1 курс  Empty
ПисанеЗаглавие: Уроци за 1 курс    Уроци за 1 курс  EmptyСря Юли 13, 2011 2:27 pm

Тук ще пускам уроците за 1 курс.
Върнете се в началото Go down
Sianna Green
Sianna Green

Брой мнения : 18

Уроци за 1 курс  Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Уроци за 1 курс    Уроци за 1 курс  EmptyПон Авг 01, 2011 10:14 am

Днес беше първия ми урок с първокурсниците. Притеснявах се, корема ми бе свит на топка. Въпреки, че получих подкрепа и всички ме уверяваха, че ще се справя бях напрегната. Наложих се да се успокоя и решително влязох в стаята. Усмихнах се дружелюбно и поздравих учениците:
-Добро утро!
Те ме гледаха стреснато и реших да поразчупя обстановката като рекох шеговито:
-Не съм толкова страшно. Седнете.
Седнах на бюрото и започнах да разлиствам дневникът с имената. В този момент във класната стая влетя още един първокурсник. Беше уплашен за закъснението и започна да заеква, но го прекъснах като му казах мило, а после се обърнах към целия клас този път по-сериозно:
-Влез и остани, но искам да знаете, че държа на точността и не искам да закъснявате за часовете ми. Не искам да бъда строга, но трябва да идвате навреме.
Станах от бюрото и застанах права пред децата.
-Аритмантиката е важна наука. Не я подценявате. Знам, че повечето си мислите, че е ненужна, че да смяташ и да боравиш с числата е само губене на нерви и време, но е е така. И мисля много скоро да ви убедя в това.
Аритмантиката е наука, която изучава числата, техните свойства и смисъл, тяхното предназначение. Мъгълите я наричат Математика.
Трябва да можете да смятате, защото ще ви се налага постоянно и навсякъде по различни причини. Можеш да пресметнеш времето си, за да не закъсняваш-тук леко намигнах на закъснелия първокурсник и той се изчерви-или да знаеш колко време би ти отнело да отидеш и да се върнеш от някъде. С тази наука можеш дори да пресметнеш заклинанията, под какъв ъгъл, кога и как ще подействат върху противника.
Аритмантиката е много разпространена, защото чрез нея всичко става по-лесно и достъпно.Не се тревожете, ако не я схванете веднага. Аз ще се погрижа да ви науча, но вие също трябва да положите усилие.
След като казах уводните си думи продължих:
-Това е за днес. Надявам се скоро да ви стане интересно.Довиждане-в същия миг звънецът би и учениците се изнизаха от стаята.
Хърмаяни Грейнджър
Първокурсник
Първокурсник
Хърмаяни Грейнджър

Брой мнения : 73

Уроци за 1 курс  Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Уроци за 1 курс    Уроци за 1 курс  EmptyСъб Авг 27, 2011 4:20 pm

Денят беше понеделник, а първият ни час беше Аритмантика. Бях разпитала и разбрала, че е свързана с числата и нещо подобно на предмета Математика, който изучавах в старото си мъгълско училище.
Сигурно и тук щях да справям отлично, защото в мъгълското училище бях винаги първа по Математика. Е, веднъж бях и втора, защото с мама и татко бяхме ходили на концерт и не бях научила хубаво урока си за деление. Но, няма значение... Това бе в миналото, преди да разбера, че съм магьостница. Опа! Май се поувлякох.
Влязох в просторният кабинет на професор Грийн, който бе озарен от приятна слънчева светлина, щруяща от лъснатите до блясък прозорци. В стаята нямаше почти никой, но няма и десет минути вече бе претъпкана с първокурстници.
Скоро и преподаветелката ни дойде. Представях си някоя стара жена на 45-50 години, със сбръчкано лице, но разбрах че представите са били НАПЪЛНО грешни.Беше млада и красива, а косата и беше с приятен кафеникъв цвят и лек рус оттенък. Точно като моята коса, само че по-къдрава...
Прекъснах мислите си за косите и станах права, както бяха постъпили и неколцина други. След като всички бяха станали, преподавателката се усмихна и каза да седнем. Спомена също и че не е страшна, защото някой от съокурстниците ми я гледаха едва ли не, изплашено.
След едно непридвидено произшевствие, професор Грийн започна да обяснява за Аритмантиката. Аз естествено знаех всичко това, но все пак слушах с интерес думите и', защото бяха представени по различен начин от този в учебникът. Скоро часът свърши и аз хукнах към следващият си час.
ПП-Знам че днес (27) е събота, но когато Сиана е писала урока е било понеделник. Също така искам да се извиня че чак сега писах, но просто досега нямах възможност да пиша.С други думи казано нямах интернет.
Sponsored content

Уроци за 1 курс  Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Уроци за 1 курс    Уроци за 1 курс  Empty

Уроци за 1 курс
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
»  Корковата дъска
» Уроците на І курс
» Героите на шести курс
» Героите на седми курс
» Героите на първи курс

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Harry Potter and Philosopher's stone :: Магьосническия свят :: Хогуортс :: Втори етаж :: Аритмантика-
Идете на: