Natalia Thompsen Преподавател по Трансфигурация, Ръководител на Грифиндор
Брой мнения : 142 Join date : 14.05.2011 Age : 27 Местожителство : in your mind
| Заглавие: Потрета на Дебелата дама И сър Николас де Мимси Порпингтън Вто Май 17, 2011 3:15 pm | |
| Портрета на Дебелата дама охранява строго кулата Грифиндор. Не си мислете, че тази красива дама в розово е наивна и лесно ще я подведете. Не, точно обратното. Тя се отваря само когато получи правилна парола, а ако ли не - е надявайте се да дойде някой ваш съученик, който помни паролата, защото ако не видите никой , ще спите отвън. Но като изключим тези подробности, Дебелата дама е много приятна. А що се отнася до сър Николас де Мимси Порпингтън или както му казват всички грифиндорци - Почтибезглавия Ник - той е духът бродник на дома. Много е добър, готов е винаги да помогне на ученик в беда. Главата му е удряна 47 пъти с тъпа секира и пак не е обезглавена, но Почтибезглавия Ник винаги прикрива това с една къдрава якичка.Свободно РП! | |
|
Хърмаяни Грейнджър Първокурсник
Брой мнения : 73 Join date : 19.05.2011
| Заглавие: Re: Потрета на Дебелата дама И сър Николас де Мимси Порпингтън Чет Сеп 01, 2011 10:29 am | |
| След следобедните часове се заизкачвах по стълбите към Грифиндорската кула. Имах толкова много домашни, които трябваше да напиша... Когато стигнах до портрета на Дебелата дама, тя издаваше кряскащи звуци, които би трябвало да минат на оперно пеене. Изрекох ясно паролата, но тя сякаш не ме чу и продължи да "пее". Възмутих се и казах още по-силно: -Капут Драконис!-този път тя блоговоли да ме пусне и аз влязох вв уютната стая. | |
|