Нашите приятели |
|
|
| Входната зала | |
| | Автор | Съобщение |
---|
Segundo Cernadas Преподавател по Вълшебство, Ръководител на Хафълпаф
Брой мнения : 131 Join date : 14.05.2011
| Заглавие: Входната зала Сря Май 25, 2011 5:07 pm | |
| Тук бе голяма глъчка, особено преди началото на годината, защото се събираха всички ученици, чакайки да влязат в голямата зала за поредната разпределителна церемония или някое тържество. | |
| | | Harry Potter Първокурсник
Брой мнения : 45 Join date : 19.05.2011 Местожителство : somewhere in between world
| Заглавие: Re: Входната зала Сря Май 25, 2011 5:27 pm | |
| Заедно с Рон, слезнахме от влака и Хагрид ни изпроводи с лодки до замъка. Лодките бяха срравнително големи и можеха да съберат по трима. Ние с Рон и едно момче с кестенява коса се озовахме в една лодка, точно зад тази, в която беше седнал Хагрид - при него нямаше никой, защото си беше доста едър и можеше да се сметне за трима мъници като нас. Когато лодките акустрираха на брега на едно голямо и черно езеро, което както Рон ми прошепна, се казвало Черното езеро. Хагрид бързо ни вкара в замъка и когато го видях, направо зяпнах от изумление. Беше толкова красив... и огромен. Великанът ни въведе в една просторна и обширна зала, където ни каза да изчакаме някоя си професор Томпсън. - Еха, Рон, това място е страхотно! - казах на Рон, когато Хагрид си тръгна. Рон кимна и продължих - А тази... как й беше името... Томпсън, тя преподавател ли е? - попитах Рон и той пак кимна - Сигурно не е много млада и красива, нали? Не вярвам тук да има млади - този път Рон поклати глава, загледан към един от коридорите. Извърнах глава и видях една млада и красива, тъмнокоса жена, облечена в мантия да слиза по него, заедно с някакъв списък и островърха шапка. | |
| | | Natalia Thompsen Преподавател по Трансфигурация, Ръководител на Грифиндор
Брой мнения : 142 Join date : 14.05.2011 Age : 27 Местожителство : in your mind
| Заглавие: Сря Май 25, 2011 6:35 pm | |
| Дойде и времето, когато трябваше да посрещна първокурсниците и под строй да ги заведа в Голямата зала, където трябваше да бъдат разпределени. Взех списъка с всички новопостъпващи ученици и заслизах по големите стълбища, където вече Хагрид беше довел първокурсниците. - Последвайте ме! - казах високо, когато слезнах при тях. Насочих се към една врата вдясно от Входната зала. Отворих я, остави ги да влязат и затворих вратата. Помещението беше малко и ученицте стояха плътно един до друг. - Добре дошли в "Хогуортс"! - казах отчетливо и се усмихнах - След малко ще започне търцжеството по случай началото на учебната година, но преди да заемете местата си в Голямата зала, трябва да бъдете разпределени по домове. Знайте, че разпределянето е много важна церемония, защото докато сте тук, вашият дом ще бъде вашето семейство в пределите на замъка. Ще имате часове с останалите от совя дом, ще спите в спалните на своя дом и ще прекарвате свободното си време в общата стая на дама. Четирите дома се наричат "Грифиндор", "Хафълпаф", "Рейвънклоу" и "Слидерин". Всеки от домовете има своя благородна и славна история и от всеки от тях да излезли изтъкнати магьосници. Трябва да знаете, че докато сте в "Хогуортс", упехите ви ще носят точки на вашите домове, а всяко нарушение на правилата ще отнема точки на домовете. В края на годината домът с най-много точки се награждава с Купата на домовете, което е голямо достойнство за всеки един от домовете. Искрено се надявам, че всеки от вас ще бъде чест за дома, който стане негов, независимо кой ще е той. Разпределителната церемония ще се състои след няколко минути пред цялото учулище. Предлагам ви, докато чакате, всички да се издокарате, доколкото можете - обясних ясно, бавно и отчетливо. След последното изречение погледнах изцапания нос на едно червенокосо момче, разкопчаната мантия на друго и щръкналата коса на едно чернокосо момче с очила. През кичурите коса успях да доловя мълниевидния белег - това беше Хари Потър - веднага го разбрах. Извърнах погледа си и отново високо им съобщих - Щом сме готови, ще се върна за вас. Моля ви, изчакайте кротко. Обърнах се и напуснах стаята, насочвайки се към Голямата зала, за да съобщя на професор Сернадас, че пърокурсниците са готови. | |
| | | Рон Уизли Първокурсник
Брой мнения : 33 Join date : 19.05.2011
| Заглавие: Re: Входната зала Сря Май 25, 2011 7:00 pm | |
| -Е, Хари вълнуваш ли се? - попитах аз възторжено и казах: -След малко разпределянето ще започне. Ще разберем кой в кой дом ще бъде. Ох, дано не съм в Слидерин... - казах аз и започнах умолително да стискам палци. Точно в този момент някъде от тълпата се разнесе мазния глас на едно русо момче, придружено от две "горили: - нещо като негови бодигарди. -Аз съм Драко...Драко Малфой. - каза той на Хари и му протегна ръка. -Значи слуховете са верни. Прочутия Хари Потър ще учи в "Хогуортс"... Голямата знаменитост. Но не дружиш с правилните хора. - каза му той и ме погледна. -Аз мога да ти помогна да ги откриеш. - предложи услугите си русия мазник, но Хари добре го нареди. Чух да му казва, че и без негова помощ ще се справи и отказа да се здрависат. В този момент професор Томпсън дойде и ни помоли да я последваме.
| |
| | | Harry Potter Първокурсник
Брой мнения : 45 Join date : 19.05.2011 Местожителство : somewhere in between world
| Заглавие: Re: Входната зала Сря Май 25, 2011 7:21 pm | |
| След като преподавателката излезе Рон бързо ме попта дали съм се вълнувал. - Много. А какво ще бъде разпределянето? Някакъв тест или? А защо да не си в Слидерин? Какво му е лошото? - попитах Рон, но той не можа да ми отговори, защото едно момче с руса коса излезе напред и ми подаде ръката си, казвайки името си и че не общувам с неподходящите хора, подавайки ми ръка. - Мисля, че мога сам да разбера кой е неподходящият вид, Малфой - отвърнах му сдържано. Драко тъкмо щеше да се заяде с мен, но точно тогава професор Томпсън се изправи над него, почука го със списъка, поглеждайки го ядосано и обяви, че церемонията започва, повеждайки ни към Голямата зала. | |
| | | Natalia Thompsen Преподавател по Трансфигурация, Ръководител на Грифиндор
Брой мнения : 142 Join date : 14.05.2011 Age : 27 Местожителство : in your mind
| Заглавие: Re: Входната зала Сря Май 25, 2011 7:39 pm | |
| Когато влязох в малката стая, русокосото момче се заяждаше с Потър. Приближих се до него и го почуках с пергамента по рамото му, погледнах го строго и той се върна на мястото си. - Церемонията започва! Време е! - съобщих високо и огледах всичко го един - Стройте се в редица и ме последвайте! И ако обичате, без много приказки! Поведох ги към Голямата зала, преглеждайки пергамента с имената. | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: Входната зала | |
| |
| | | | Входната зала | |
|
Similar topics | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |