Нашите приятели |
|
|
| Дискусии | |
| | Автор | Съобщение |
---|
Segundo Cernadas Преподавател по Вълшебство, Ръководител на Хафълпаф
Брой мнения : 131 Join date : 14.05.2011
| Заглавие: Дискусии Съб Май 21, 2011 9:54 pm | |
| Тук ще дискутираме някои неща, които ни вълнуват.
Последната промяна е направена от Segundo Cernadas на Вто Май 24, 2011 4:44 pm; мнението е било променяно общо 1 път | |
| | | Segundo Cernadas Преподавател по Вълшебство, Ръководител на Хафълпаф
| Заглавие: Коя книга от поредицата ви се стори най-вълнуваща? Нед Май 22, 2011 7:34 am | |
| Лично на мен най-вълнуваща ми се видя седма част от поредицата, или по-точно - Битката за "Хогуортс". | |
| | | Natalia Thompsen Преподавател по Трансфигурация, Ръководител на Грифиндор
Брой мнения : 142 Join date : 14.05.2011 Age : 27 Местожителство : in your mind
| Заглавие: Re: Дискусии Нед Май 22, 2011 12:55 pm | |
| Според мен, не само "Битката за Хогуортс" е най-вълнуващата глава в поредицата. Ами смъртта на Сириус и Дъмбълдор, битката в отдел "Мистерии", те не са ли вълнуващи също? | |
| Заглавие: Re: Дискусии Нед Май 22, 2011 1:11 pm | |
| Съгласен съм с теб. Всъщност има и друга част, която ми направи впечатление - Частта, когато смъртожадните нападат "Хралупата" и Хари тръгва след Белатрикс, а Джини след Хари и върколака, който ги напада... Изобщо, във всяка една книга има доста вълнуващи моменти. | |
| Заглавие: Re: Дискусии Нед Май 22, 2011 1:58 pm | |
| Да, тази също. В "Хари Потър и Нечистокръвният Принц" е часта. Определено има много вълнуващи моменти във всеки един от романите и всяка глава поражда някакви чувства в мен. Смяла съм се ужасно много, например, когато Рон пада върху Хари, опитвайки се да влезе в спалните на момичетата, но и съм плакала истински, когато Сириус умира. | |
| Заглавие: Re: Дискусии Нед Май 22, 2011 4:23 pm | |
| Наистина "Хари Потър" поредицата е уникална сама по себе си и е неповторима. Просто не вярвам, че някой би могъл да напише нещо подобно... Не и в стила, в който го е написала Дж.К.Роулинг. | |
| Заглавие: Re: Дискусии Нед Май 22, 2011 6:35 pm | |
| Съгласна съм. Джоан Роулинг е уникална писателка. А и самата идея за написването идва във влак, докато тя е разстроена и тя изобщо не го е планирала като нещо голямо, а ето, че поредица за момчето магьосник е световноизвестна и хиляди хора, малки и големи, я харесват, даже много повече от това. И това доказва какъв талант има самата Роулинг. | |
| | | Белатрикс Лестранж Най-вярната смъртожадна на Волдемор, Преподавател по Отвари и Ръководител на Слидерин
Брой мнения : 30 Join date : 18.05.2011 Age : 27 Местожителство : магьосническия свят
| Заглавие: Re: Дискусии Нед Май 22, 2011 6:45 pm | |
| Всичко,което сет написале наистина е вярно.Джоан за мен е една от най-добрите в историята на книгите писателка.Тя умее така да те въвежда в този свят на магия ,че после не можеш да излезеш.Такя добре е написала Хари потър,че все едно си там.Толкова хубави герои,че не мога да реше кои са анй-добрите и съм се примирила-Всички ги харесвам.Със сигурност,Сернадес,е прав.Никой няма да постигне това,което постигна Роулинг.Тя нописа нещо уникално.Чела съм и дурги фантастичти книги,но никоя не се меи с Хари Потър.Искам още от Джоан.Искам 8 и 9 и10 дори от нея-за живота на синовете му.Искам и дурги книги написани така -с дух,магия и голяма доза вълшебство,емоции и приключения.
Според мен на Джоан не й се пише повече изатова на бързо скалъпи края на седма книга. | |
| Заглавие: Re: Дискусии Нед Май 22, 2011 7:25 pm | |
| Абсолютно си права Бела, но не за всичко, поне според мен. Права си, за всичко в синьо, защото то наистина е така и аз така се чувствам всеки път, щом реша да прочета някой от романите. Но за последното... Не вярвам, че не и' се пише. Просто е твърде уморена, според мен, а и не само тя - актьорите също. "Хари Потър" е наистина нещо уникално, но ако се замислим не над самата поредица, било то от филмите, или от книгите... Книгите отнеха на Роулинг почти 10 години, на актьорите също. Те самите израстнаха с персонажите си, тогава са били само на 10-11, сега на на 20-21, някой даже и на 22-23 години. "Хари Потър" ги е възпитал, ако мога така да кажа, всеки от тях носи героя си в себе си и няма да го забрави. Но колкото и да е хубава, и поредицата, като всичко останало си има своя край. Както каза и самия Даниел Радклиф: "Това е краят на една ера!". Но тази ера не може да е вечна, колкото и да ни се иска. Дори да наводним целия свят със сълзи, че Хари Потър свършва, не мисля, че Роулинг ще се съгласи да напише още и да си промени решението. Защото все пак "Хари Потър" е поредица за приключенията на Хари, докато е бил в "Хогуортс", неговият живот там, неговите приятели и чувства - това описва толкова добре Роулинг - но ако, както казваш, реши да напише и за децата им - това, според мен, вече няма да е "Хари Потър", който ние познаваме. Там ролята на Хари и останалите ще е действително по-малка, а и не вярвам Даниел, Ема и Рупърт да се съгласят. А без тях, "Хари Потър" няма да е "Хари Потър"'. Поредицата отне десет години, страшно важни от живота им, направи ги звезди, които всички позват, но и ги ангажира ужасно много. Аз също страшно искам още, но предпочитам да не се залъгвам - няма да има продължение. Това настина е краят. Но всъщност няма да има край, няма да бъде забравен, ако дори и един все още го харесва и го помни. А аз винаги ще го харесвам, ще го помня и ще го препрочитам... | |
| | | Белатрикс Лестранж Най-вярната смъртожадна на Волдемор, Преподавател по Отвари и Ръководител на Слидерин
Брой мнения : 30 Join date : 18.05.2011 Age : 27 Местожителство : магьосническия свят
| Заглавие: Re: Дискусии Пон Май 23, 2011 6:36 pm | |
| Натали,написала си нещо невероятно.Много ми харесва твоето мислене и е съвсем правилно.Според мен обаче всеки фен,почитателка и прочие има право да мечтае за още дори ида зане ,че няма да има.Знаем,че на всички им отне много време и за книгите и за филмите.Но те станаха звезди,те станаха нещо уникално.Когато погледнат зад себе си виждат...Ами нещо невероятно.Ппостигнто от тях.Разбира се правилно е казал Данил относно това,че е ера,но това,че екрай не е правлино-според мен.Никога тази ера не ще има край.Тя остава вечна. | |
| Заглавие: Re: Дискусии Пон Май 23, 2011 9:24 pm | |
| Казвам се Наталия, а не Натали, но това няма значение. Благодаря за оценката, но просто написах набързо това, което мисля и чуствам. Обожавам "Хари Потър", книгите съм ги чела над 15 пъти всичките заедно, филмите съм ги гледала ужасно много пъти, знам коя дума след коя ще последва. И на мен ми се иска още, но няма. На мен също ми беше ужасно мъчно миналата година, мисля, че беше на 16 април или 16 юни, когато и последната част от филма беше заснета и всичко приключи официално. Права си, че когато погледнат зад себе си, актьорите ще видят нещо уникално, което те самите са направили, но ще видят и едно приятелство, което никога не ще забравят. Права си и за това, че поредицата ще е вечна в нашите сърца, но... ние няма да сме вечни. Ще го помним, докато остареем, ще го разказваме на децата си, те на своите и така нататък, книгите и филмите ще останат, но с течение на времето, историите ще бъдат забравени, книгите и филмите ще лежат в прах и забвение и колкото и да не ни се иска - някой ден историята, уникална сега, ще бъде забравена, а на нейно място ще се настани друга, може би по-добра от "Хари Потър", не знам, това са само предположения, но с годините и тя ще бъде забравена. Затова искам да кажа, макар че пак почнах философски в 12 часа вечерта, че всяко нещо, колкото и да е неповторимо и уникално да е, с течение на времето, след 60-70, дори и 100 години, то ще бъде забравено. И някой ден, много много далеч в бъдещето, тази история няма да бъде кой знае какво, може би защото поредицата за тях ще бъде нещо като славните години на България отпреди повече от 1300 години и за нея ще си мислят, че е била само мит, макар сега за нас тя да е неповторима... | |
| Заглавие: Re: Дискусии Вто Май 24, 2011 4:22 pm | |
| Изразила си се страхотно и всичко,което казваш есъвсем правилно.Но може ли,ако ние се опитаме да запазим тази итория?Можем да я предаваме от поколение на поколение,но тя все пак ще стане стара книго,която обаче ще се чете и препочита.Разбира се,на нено място може би ще дойдат нови по-добри неща и всички ние вече ще съм във вечността.Може ипо наше време да дойде нещо уникално.За мен обаче Хари Потър ис остава дубликат. | |
| Заглавие: Re: Дискусии Вто Май 24, 2011 4:32 pm | |
| Да, може би е така. Този път няма да пиша романи, защото мисля, че в предишните постове си изразих мнението. Донякъде си права. Можем да запазим книгите и да ги предаваме от поколение на поколение, но не знаем дали езика ни няма да се промени, дали някога ще могат да го разчетат, дали самите книги ще издържат столетия. Има прекалено много "дали", "ако" и т.н., защото не знаем какво ще се случи? Само искам да те попитам нещо, защото аз го разбрах по друг начин. Какво означава, че за теб "Хари Потър" ще остане дубликат? | |
| Заглавие: Re: Дискусии Вто Май 24, 2011 4:36 pm | |
| Права си за това,което си казала.За поколенията,езика ако и после.Ами дубликат аз лично го знам като -без да може да се копира,единствен в севта.Нещо такова.Ако не съм се изразила добре -съжалявам. | |
| Заглавие: Re: Дискусии Вто Май 24, 2011 4:42 pm | |
| Попитах те, защото дубликат означава нещо, което е копирано и вече съществува подобно; негови синоними са препис, копие, вадене на копие, размножаване. Чела ли си "Хари Потър и Даровете на Смъртта"? Предполагам. Та, в една от главите, когато Хари, Рон и Хърмаяни са в Министерството на Магията и Хърмаяни удвоява медальона на Салазар Слидерин, за да заблуди Ъмбридж. Сещаш ли се? Е, копието, което тя направи се нарича дубликат, а не нещо неповторимо и единствено. | |
| Заглавие: Re: Дискусии Вто Май 24, 2011 4:45 pm | |
| Чела съм я.Та за копието.Добре след като е това.Явно аз съм се объркала иза да не спам: Ако ине сменим езика си,защо другите държави да не продължат да предават книгата?Може да се преведе на друг език.Има толкова много държави,хора.Те биха направили това.Книгата не е на бълграски от самото начало ,нали?Тя не се чете само в България.Държавата ни е само едно късче от всички,които четат Хари Потър. | |
| Заглавие: Re: Дискусии Вто Май 24, 2011 4:52 pm | |
| Права си, да. Ами и ако другите езици се променят? Откъде знаеш, че и те няма да се променят? Нека сега не спорим за това, защото бъдещето за нас е неясно и да не се караме за неща, които не знаем дали ще се случат. | |
| Заглавие: Вълнувате ли се за 2 част от епичната поредица? Съб Юли 16, 2011 12:40 am | |
| Лично аз я чакам с голямо нетърпение, което е невероятно и по един начин, непознат за останалите. Просто нямам търпение да излезе филма, макар и вече да знам историята. Останалите какво мислите? | |
| | | Ема Уотсън Първокурсник
Брой мнения : 29 Join date : 18.07.2011 Age : 24 Местожителство : Лондон
| Заглавие: Re: Дискусии Пон Юли 18, 2011 7:20 pm | |
| Аз гледах "Хари Потър и даровете на смъртта:част 2" и много ми хареса. Все още не съм прочела книгата, за което много съжерявам. Сега ми е много тъжно че свърши. И на мен много ми се иска Роулинг да напише още книги но се съмнявам. Ако продължи поредицата трябва да пише за скучния живот без Волдемор на вече порастналият 30-годишен Хари, какво ще пише? Как си е купил нова кола ли? Не мисля че тове ще се стори толкова интересно на читателя. Роулинг определено знае къде да спре. Би ми харесало да напише книги с заклинанията или нещо подобно. Вие как мислите? | |
| | | Хърмаяни Грейнджър Първокурсник
Брой мнения : 73 Join date : 19.05.2011
| Заглавие: Re: Дискусии Пон Юли 18, 2011 7:27 pm | |
| [color=redАз все още не съм гледала "Хари Потър и даровете на смъртта"част 2,но ще се постарая скоро да изгледам филма.И аз бих искала да има още и още книги за "Хари Потър" но той окончателно свърши...Може би Роулинг ще създаде ще една удивителна поредица,на която повече ще се кефим.Но за мен "Хари Потър" винаги ще бъде в сърцето ми...А и съм съгласна с Ема,би било страхотно ако напише някоя книга със заклинания ^^[/color] | |
| | | Ема Уотсън Първокурсник
Брой мнения : 29 Join date : 18.07.2011 Age : 24 Местожителство : Лондон
| Заглавие: Re: Дискусии Пон Юли 18, 2011 9:23 pm | |
| Възможно е да дъздаде нова поредица защото с "ХП" вече няма какво да прави. | |
| | | Хърмаяни Грейнджър Първокурсник
Брой мнения : 73 Join date : 19.05.2011
| Заглавие: Re: Дискусии Сря Авг 31, 2011 7:07 pm | |
| Според вас,защо Хърмаяни и Рон криеха чувствата си цели 7 години? | |
| Заглавие: Re: Дискусии Чет Сеп 01, 2011 9:47 am | |
| Защо ли? Защото и двамата са прекалено големи инати, прекалено са горди и имат прекалено голямо самочувствие, за да признаят това и се опитват постоянно да го скрият, макар че всички около тях знаят още от началото за тези чувства. | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: Дискусии | |
| |
| | | | Дискусии | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |